Nagyon jól tudom, hogy rengeteg férfitársam még csak köszönő viszonyba sincs azzal a fogalommal, ami nem más mint, a “főzés” és a konyhát is csak annyira ismeri, hogy a hűtőből kivegye a hideg sört vagy éppen betegye a mosogatóba a piszkos tányért, amiből nem rég ette meg “anutája” vagy – ideálisabb esetben – a barátnője menüjét.
Pár jó tanács, hogy hol is kell elkezdeni?
Nagyon egyszerű a képlet.
Menj be a konyhába (nyugi nem fog bántani) és menj benne körbe, lehetőleg jó nagyra nyitott szemekkel: “Uhh, hogy itt ilyen is van?” – Naná! Van ott minden, ami ahhoz kell, hogy ne csak rántottán éld le az életedet.
Keresd meg azt a fiókot, amiben az a nevezetes tárgy van eldugva, amit úgy hívnak: Fakanál. Ha megvan, most fogd meg és nézd meg jó alaposan, hogy mi is az és győződj meg róla, hogy nem Harry Potter tiszafa pálcáját tartod a kezedben. Esetleg meg is “rágcsiszhatod” hogy tényleg fából van-e.
Nézz be a spájzba, vagy oda ahol tartjátok a fűszereket és vedd mindet szemügyre. Ez azért is fontos, hogyha keresgélsz majd anyuka vagy az interneten található receptek között, akkor nem árt ha tudod, hogy mi az és hogy nézz ki: bazsalikom, oregánó stb…
Menj oda a tűzhelyhez és gyújts be valamelyik rózsát. Ugye milyen frankó? Nagyon fontos, hogy majd a tűzzel megtanulj “bánni”. Ezalatt azt értem, hogy nagyon könnyen odatudod majd égetni a kajáidat, ha nem figyelsz oda. De ne aggódj! Ez elég sokszor elő fog fordulni.
Akkor kezdésnek: Paradicsomos spagetti alias Dugós kaja.
Hozzávalók:
- 20 g paradicsom
- 3-4 evőkanál olaj
- 5 levél bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 5 dkg sajt
- 250 g spagetti tészta
Elkészítés:
- Az olívaolajon megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vagy nagyon finomra vágott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott paradicsomot. Pár perc alatt átforrósítjuk a serpenyőben, sóval, borssal és vékony csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük. (közepes lángon, Fontos!)
- Összeforgatjuk az előzetesen megfőzött spagettivel és sajtreszelékkel megszórva azonnal tálaljuk.
Na ugye, hogy nem akkora para. 🙂
Recept: nosalty.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: